Doar limba și gura i-au rămas intacte, ca să îl poată blestema pe Dumnezeu

L0070583 Wax dolls being given to the devil Credit: Wellcome Library, London. Wellcome Images images@wellcome.ac.uk http://wellcomeimages.org Wax dolls being given to the devil. 1720 The history of witches and wizards: giving a true account of all their tryals in England, Scotland, Swedeland, France, and New England; with their confession and condemnation / W. P. Published: 1720. Copyrighted work available under Creative Commons Attribution only licence CC BY 4.0 http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Și Satana a plecat dinaintea Domnului. Apoi a lovit pe Iov cu o bubă rea, din talpa piciorului pînă în creștetul capului. (Iov 2:7)

Tot corpul îi era inflamat de o boală incurabilă, ca lepra, cea mai cumplită afecțiune, răul cel mai mare (Domnul te va lovi cu o bubă rea la genunchi și la coapse, și nu te vei putea vindeca de ea, te va lovi de la talpa piciorului pînă în creștetul capului, Deut. 28:35). Doar limba și gura i-au rămas intacte, ca să îl poată blestema pe Dumnezeu: Oasele mi se țin de piele și de carne; nu mi-a mai rămas decît pielea de pe dinți (Iov 19:20).

 

Fragment din Comentariul cărții Iov, de John Trapp, 1640.