Chiar și cei mai frumoși boboci ai întreprinderii lor se usucă

Proverbe 3:5 ”Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta!”

Când oamenii se bizuiesc pe înțelepciunea proprie, chiar și cei mai frumoși boboci ai întreprinderii lor se usucă, și cele mai puțin probabile lucruri li se întâmplă. Lui Dumnezeu îi place să le dovedească că greșesc atunci când se încred în forțele proprii, așa cum a procedat în cazul filistenilor, cu Goliat. Trebuie, deci, să învățăm să nu ne încredem în noi înșine, ci numai în Dumnezeu, pe care Îl numim Încrederea noastră.

Nu se încred în Dumnezeu cei care nu se bazează numai pe El.

Cel care stă cu un picior pe stâncă, și cu celălalt pe nisip, se va scufunda ca și cel care stă cu ambele picioare pe nisip.

Într-un moment în care a fost prins de dușmani, David a strigat la Dumnezeu: Doamne, Tu ești stînca mea, cetățuia mea, izbăvitorul meu! Dumnezeule, Tu ești stînca mea, în care mă ascund, scutul meu, tăria care mă scapă, și întăritura mea! (Psalmi 18:2)

Se spune despre întâlnirile importante ale conducătorilor politici sau religioși, că rareori se termină cu bine, pentru că participanții se bazează pe înțelegerea proprie a lucrurilor, și vor să iasă mai degrabă ei victorioși, decât adevărul.

Fragment din Comentariul cărții Ieremia, de John Trapp, 1640.