Despre sexualitatea normală, din nou

de Peter Leithart

Prietenul meu Rich Bledsoe (al autorului, n.tr.) a răspuns în următoarele rânduri la o postare legată de etica sexuală:

În scrierile sale, JD Unwin arăta că marile și revoluționarele distrugeri ale moralității sexuale tradiționale (cum, ar fi de exemplu, în Rusia căsătoria interzisă ca fiind element burghez, fiind apoi încurajate orice tip de deviații sexuale; sau în Republica de la Weimar, unde au fost practicate la fel, excese și deviații sexuale) au eșuat,

și că marile tiranii care le-au urmat au re-instituționalizat coduri de practică sexuală aproape la nivel de puritanism, și asta pentru ca populațiile să se poate dărui cu o fervoare și energie unite pentru realizarea scopurilor regimurilor totalitare.

”Se știa foarte bine că disciplina sexuală este legată de energia socială, cum îi învăța Freud, și cum a demonstrat și Unwin. Se mai știa la fel de bine că homosexualitatea este în mod inerent legată de toate formele de deviații și rebeliune, și din acest motiv a fost scoasă înafara legii. Dedicarea cu toată ființa unei cauze superioare, și care are nevoie de toată energia populației (fie ei iezuiți, calviniști, comuniști sau naziști) cere întotdeauna ordine și disciplină sexuală. S-ar putea spune, în consecință, că dacă nu alegem puritatea prin harul lui Dumnezeu în libertate, atunci ea ni se va impune printr-o anumită dictatură.

Unwin a mai remarcat faptul că în mod regulat, populațiile disciplinate din punct de vedere sexual vor învinge și vor conduce populațiile ne-disciplinate. Putem vedea acest fapt în universitățile noastre din America, unde științele cele mai înalte sunt preluate de chinezi și indieni.

Toate acestea ne indică faptul că, la un anumite nivel, și la o anumită adâncime, adevărul despre sexualitate este cunocut și de ”natură”.

 

Articol publicat inițial la adresa:

https://www.firstthings.com/blogs/leithart/2014/04/natural-sex-again

și publicat cu permisiunea autorului.