Avea dreptate profesorul de la Wheaton College?

19 decembrie 2015 de Gerald McDermott

Când a spus că musulmanii şi creştinii venerează acelaşi Dumnezeu?

Putem vorbi în acest sens de povestea publicată în Christianity Today despre felul în care profesorul de ştiinţe politice Larycia Hawkins a fost suspendată de către Colegiul unde preda.

A fost influenţată de teologul evanghelic de la Yale, Miroslav Volf, care afirmă în cartea sa, Allah, că Dumnezeul din Biblie este acelaşi cu Dumnezeul din Coran.

Misiologul Harold Netland şi cu mine am oferit contraargumente la afirmaţia lui Volf, în cartea noastră A Trinitarian Theology of Religions.

Volf afirmă în cartea sa că atât scripturile creştinilor cât şi cele ale musulmanilor ne învaţă cele două porunci referitoare la iubire: iubirea faţă de Dumnezeu şi iubirea faţă de aproape.

Harold şi cu mine am demonstrat că Allah îşi învaţă credincioşii prin Coran să se teamă de el, nu să îl iubească; de asemenea Coranul contestă, neagă, iubirea pentru duşmani, învăţături ce arată o interpretare diferită a iubirii.
În plus, Coranul contestă explicit Sfânta Treime.

Drept pentru care Dumnezeul Coranului este un dumnezeu complet diferit de Dumnezeul Bibliei. Nu sunt unul şi acelaşi.

Articol apărut inițial pe http://www.patheos.com/blogs/northamptonseminar/2015/12/19/was-the-wheaton-college-prof-right/ , și tradus cu permisiunea autorului.

Fotografia: freeimages.com, autor: G.M Farooq