O PERIOADĂ DE PROBĂ, de R. R. Reno

În această situaţie, poate cineva să se îndoiască de faptul că se vor depune eforturi pentru negarea acreditării instituţiilor creştine (evreieşti şi musulmane, de asemenea) care nu se conformează consensului „anti-homofobie”? Va fi permisă perspectiva unei căsătorii tradiţionale într-un spaţiu public în timpul noului regim pentru drepturile homosexualilor?

3 . 31 . 15

 

Ne aflăm într-un moment de isterie în masă, în care decizia guvernatorului Indianei, Mike Pence, de a semna Actul de Restaurare a Libertăţii Religioase (ARLR) în statul său. Această lege impune un standard clar al libertăţii religioase: Modul în care o persoană îşi exercită liber religia poate fi „împovărat substanţial” de o lege doar dacă acea lege susţine un „interes important al guvernului” într-un fel în care sunt implicate „mijloace mai puţin restrictive”.

 

Această lege a fost imediat denunţată ca un atac fără precedent asupra drepturilor homosexualilor. Tim Cook, CEO la Apple, a descris legea ca parte din „ceva foarte periculos” care „le va permite oamenilor să îşi discrimineze vecinii”. Mulţi alţii s-au alăturat freneziei. Homosexualii nu vor fi serviţi la restaurante! Nu li se va permite accesul în hoteluri.

 

În ce lume trăieşte Tim Cook? În prezent, în Indiana nu există legi are să interzică discriminarea pe motive de orientare sau identitate sexuală. Drept consecinţă, indiferent de ce părere au oamenii despre recenta lege ARLR, atunci când se pune problema drepturilor homosexualilor, această lege nu contribuie cu nimic astfel încât oamenii să aibă libertatea să facă ceva în plus faţă de ceea aveau deja permisiunea să facă.

 

Şi ce făceau oamenii? În acest moment numeni nu a indentificat un tip de discriminare în Indiana care, cumva, să fie încurajat de lege. Niciun homosexual nu s-a plâns că i-a fost refuzat accesul într-o cameră de hotel. Nimeni nu a depus plângere pentru că i s-ar fi refuzat servirea la un restaurant. Homosexualilor şi lesbienelor nu li se interzice dreptul la vot sau dreptul de a deţine o funcţie publică. Nimeni nu face demersuri pentru ca lui Elton John să-i fie interzis să cânte în Indiana. Nu există plângeri pentru discriminare la angajare.

 

Dar acum nu se vorbeşte despre asta. Permiteţi-mi să mă repet: acum nu se vorbeşte despre asta. Controversa din Indiana are legătură cu viitorul.

Conservatorii creştini din Indiana au solicitat ARLR deoarece anticipează stabilirea unui regim concentrat doar pe drepturile homosexualilor în America. Curtea Supremă ar putea găsi în Constituţie dreptul căsătoriei între homosexuali. Mai mult, raţionamentul utilizat pentru justificarea descoperirii acestui drept este prea probabil să echivaleze obiecţia căsătoriei dintre homosexuali cu bigamia.

Asta este ceea ce numesc Analogia Selma. Judecătorii sunt încurajaţi să introducă orientarea şi identitatea sexuală în legislaţia drepturilor civile existente. Departamentul de justiţie condus de Eric Holder a făcut deja asta în multe situaţii. Modelul Campaniei pentru Drepturile Omului pentru următoarea treaptă de activism „Dincolo de Egalitatea în Căsnicie” subliniază o formă comprehensivă a legislaţiei drepturilor civile pentru introducerea orientării şi identităţii sexuale.

 

Analogia Selma împuterniceşte o politică de pământ ars faţă de orice orice disident al regimului de susţinere a drepturilor homosexualilor. Legea drepturilor civile este un buldozer puternic desemnat să distrugă toate vestigiile culturii rasiste. Campania de distrugere este susţinută de un consens public extrem de represiv. În ziua de azi, să fii numit rasist înseamnă o anatemă puternică. Este o acuzaţie care îţi poate distruge cariera şi reputaţia. Pe măsură ce drepturile homosexualilor vor fi incluse în legea drepturilor civile şi în consensul social anti-discriminare, vor încerca la rândul lor să distrugă instituţiile care „discriminează” şi să pedepsească toţi disidenţii.

Acesta este motivul pentru care conservatorii creştini susţin ARLR. Sperăm să introducem câteva măsuri de protecţie împotriva efortului legal viitor de a distruge „cultura homofobiei”, care va însemna creştinismul în sine atât timp cât creştinismul rămâne loial învăţăturilor biblice despre sex, căsătorie şi familie. Acesta este motivul pentru care activiştii homosexuali sunt dispuşi să adopte tactici de înspăimântare pentru a înfrânge eforturile ARLR. Deşi judecătorii simpatizanţi pot descoperi ARLR de limitări importante referitoare la libertatea de acţiune a guvernului, aceşti activişti nu acceptă impedimente în folosirea puterii statului ca să distrugă „homofobia”.

Isteria în masă cu privire la ARLR din Indiana întăreşte teoria conform căreia protecţia legală a libertăţii religioase este necesară acum mai mult ca niciodată. Mass media a acţionat cu neruşinare. America corporativă emite ameninţări economice. Unii politicieni sunt nerăbdători să adune puncte în plus arzând eretici. Alţii păstrează tăcerea.

În această situaţie, poate cineva să se îndoiască de faptul că se vor depune eforturi pentru negarea acreditării instituţiilor creştine (evreieşti şi musulmane, de asemenea) care nu se conformează consensului „anti-homofobie”? Va fi permisă perspectiva unei căsătorii tradiţionale într-un spaţiu public în timpul noului regim pentru drepturile homosexualilor? Agitaţia împotriva ARLR sugerează că dacă activiştii pentru drepturile homosexualilor vor avea câştig de cauză, nu, nu va fi permisă.

 

Liderii creştini din America trebuie să fie foarte hotărâţi. Este prostesc să credem că putem găsi un modus vivendi cu regimul de susţinere a drepturilor homosexualilor. Acest regim reprezintă forma politică a revoluţiei sexuale şi, ca toate revoluţiile, are ca scop distrugerea trecutului.

 

În acest moment trebuie să exercităm o conducere responsabilă. Asta înseamnă două lucruri. Primul este evident. Trebuie să depunem eforturi pentru ca legile precum ARLR din Indiana să poată oferi protecţie, deşi limitată, comunităţilor faţă de atacul violent viitor cauzat de legile „anti-bigotism”.

 

Al doilea este mai puţin evident, dar poate mai important. Trebuie să ne ridicăm şi să vorbim clar despre învăţăturile Bibliei referitoare la sex, căsătorie şi familie. Liderii bisericii sunt cei care vor fi atacaţi în public şi numiţi „homofobi”, nu politicieni ca Mike Pence care încearcă să facă ce este corect. Puţine lucruri sunt mai demoralizatoare ca un soldat care tremură în tranşee.

 

Conform isteriei în masă, intrăm într-o perioadă de probă. Trebuie să acţionăm şi să vorbim.


Articol publicat cu permisiunea revistei First Things.

Revista se găsește de vânzare la toate magazinele Inmedio din România.