Educația sexuală. Interviu cu Tedd Tripp. Partea a 4-a.

Care este părerea dumneavoastră despre avort? Și cum credeți că ar trebui făcută educația sexuală?

Cred că avortul este greșit, pentru că se ucide o viață. Atunci când copilul începe să se dezvolte în interiorul mamei, este vorba deja despre o viață separată, diferită. Copilul trăiește în interiorul mamei – dar acesta este doar mediul în care își duce existența. Este mic și subdezvoltat, dar noi nu ucidem persoanele subdezvoltate, ci le îngrijim. Copilul are un ADN diferit de cel al tatălui sau al mamei, ceea ce este o dovadă a faptului că nu este parte a mamei. Locuiește în interiorul mamei, i se oferă condiții de locuit în interiorul ei, dar nu este proprietatea mamei, nu îi este permis să dispună de viața acestuia după bunul ei plac. În vest, și în special în SUA, există o mentalitate obscenă cum că mama are drepturi asupra corpului ei. O fi având drepturi asupra corpului ei, dar persoana din interiorul ei nu este parte a trupului ei.
Legat de educația sexuală, cred că cea mai bună metodă este de a studia cartea Proverbelor împreună cu copiii. Când copiii mei erau mai mici, le-am citit din această carte în fiecare dimineața, la masă, în timpul micului dejun. Ei mâncau cereale, iar eu le citeam capitolul corespunzător datei respective. Dacă, de exemplu, era data de 28, le citeam capitolul 28. Acea carte este plină de înțelepciune, și mai mult decât atât, dă oportunități părintelui în fiecare lună să le vorbească copiilor despre sexualitate, ispite sexuale, și alte aspecte legate de acestea. Nu este nevoie să începi o conversație stânjenitoare, ci citești ce scrie acolo, cum ar fi în capitolul cinci: ”Bea apă din fîntîna ta, şi din izvoarele puţului tău. Ce, vrei să ţi se verse izvoarele afară? Şi să-ți curgă rîurile pe pieţele de obşte? Lasă-le să fie numai pentru tine, şi nu pentru străinii de lîngă tine. Izvorul tău să fie binecuvîntat, şi bucură-te de nevasta tinereţii tale. Cerboaică iubită, căprioară plăcută: fii îmbătat tot timpul de drăgălăşiile ei, fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei! Şi pentruce, fiule, ai fi îndrăgostit de o străină, şi ai îmbrăţişa sînul unei necunoscute?” Lectura aceasta mi-a dat posibilitatea să vorbesc despre lucrurile intime la nivelul la care erau ei la vârsta respectivă.
Când au ajuns la vârsta de 16-18 ani, deja aveau 12 ani de educație sexuală. Noi trăim vremuri în care cultura este hiper-sexualizată. Imagini cu conotații sexuale sunt peste tot, iar perversiunile aparțin divertismentului cu cea mai mare cotă de public. Copiii noștri vor fi expuși sexualității toată viața lor, iar noi trebui să îi expunem adevărului, și să îi facem să înțeleagă că sexualitatea noastră este sfântă și că Dumnezeu este de acord ca noi să ne bucurăm de ea, atunci când o facem în limitele trasate de El.

Minciuna Diavolului este să ia lucrurile pe care Dumnezeu le-a creat bune, și să ne seducă să le folosim în momente, locuri și moduri diferite de cum le-a proiectat Dumnezeu.

Pornografia distruge abilitatea unui bărbat de a se bucura de sexualitate la vârsta maturității.
Relația părinte-copil este incredibil de importantă, pentru că nu doresc să mă bazez pe poziția mea de autoritate, ci vreau să îl influențez pe copil. Să aibă pe cineva pe care îl cunoaște, și pe care nu doar îl respectă, dar care îi spune adevărul din dragoste și grijă pentru el. Pentru a ajunge să faci educație sexuală, trebuie să fii lângă copilul tău în mod continuu.